maanantai 9. maaliskuuta 2015

Kintereen jäykistysleikkaus

Dori on nyt leikattu.

Pohjeluun päässä ollut irtopala poistettiin ja näin ollen kinnernivel pystyttiin jättämään käyttöön.
Alimmat, pienet nivelet jäykistettiin liikkumattomiksi. Alimmista nivelistä oli löytynyt useita nivelten sisäisiä murtumia sekä kaikki nivelsiteet olivat katkenneet.
Tästä rtgkuvasta poiketen, ylhäällä vasemmalla näkyvää pikkuruuvia ei ole jalassa enää. Eläinlääkäri yritti ensin kiinnittää pohjeluun irtopalaa paikoilleen siinä kuitenkaan onnistumatta.
 
Dori oli saanut epiduraalipuudutuksen, eikä sen takajalat kantaneet ollenkaan kun kävimme koiran kotiin hakemassa. Ensimmäinen yö meni itkiessä kipua ja krapulaa.
 
Lauantaina leikattu jalka paisui kuin pullataikina ja ohjeen mukaan otimme siteen pois. Kudosnestettä puski varpaitten välistä aivan valumalla. Soitto päivystävälle eläinlääkärille (joka sattui onneksi olemaan leikannut eläinlääkäri!) ja ohjeeksi jumpata tassua ja huuhdella haavaa. Jumppaamalla turvotus hävisin melko nopsasti mutta yhtä nopeasti se palautui myös takaisin.
Sunnuntai sujui olosuhteisiin nähden hyvin. Tramalin voimalla kivut ovat pysyneet kurissa ja koira malttanut levätä. Haavaan olemme joutuneet laittamaan haavataitoksia, koska vuotaa kirkasta nestettä niin paljon. Samoin varpaitten turvotus on ja pysyy.

Maanantaina koirat joutuivatkin jäämään kotiin päiväksi keskenään. Tulin käymään ruokatunnilla kotona ja eteissä vastassa oli jotain mitä en olisi halunnut nähdä. Revitty jalkaside. Jotenkin kummasti, kaulurista huolimatta, Dori oli saanut revittyä siteen irti ja siinä samassa muutaman tikinkin. Ja eikun klinikalle. Eläinlääkäri laittoi n. 10 lisätikkiä, pusristeli enimmän turvotuksen pois ja laittoi kompressiositeen jonka tarkoitus on estää turvotuksen valuminen alaspäin. Myös muutamaa kokoa suurempi kauluri lähti klinikalta matkaan. Eli taas meillä podetaan krapulaa ja piipataan.

Jospa tästä nyt sitten päästäisiin jo paranemaan...
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti