maanantai 9. kesäkuuta 2014

Tokotossut ulkoilee 5/6

Luoksetulon pysäytys ja "seis" käskyn vahvistaminen. Kiitos!
Tämän kanssa olen ollut niin jumissa. Sain ohjeeksi aloittaa opettamisen kävelemällä taaksepäin, koira edessä, käsky ja makupala heittämällä koiran taakse, jolloin koira pysähtyy ja hakee makupalan. Noh, mitä pikkukoira oppi tästä. Käsky "Seis" tarkoittaa sitä, että nostetaan nenä kohti taivasta ja maiskautetaan suulla ilmaa. Jep.

Mutta taas loisti loistava tokokoutsi Suski koulutustaidoillaan. Ei toimi tämä, kokeillaan muuta.
Liike pysyi samana, palkaksi vaihtui pallo. Koiran vireystila nousi heti potenssiin sata ja mitä pysähdyksiä se teki! Kivituhkasta pystyi laskemaan kynsien määrän kun tolleri iski jarrun pohjaan. Tarvittiin vain muutama toisto, kun Nessa hoksasi mistä on kysymys.

Päästiin ottamaan luoksetulon pysäytystä käskyllä ja käsiliikkeellä. Taas hallinpohjaan jäi reilut jarrutusjäljet ja palkaksi lensi maailman paras pallo. Etevä otus!

Väliin otettiin myös läpijuoksuja, jotta koira ei opi ennakoimaan pysäytystä. Eli kutsuttiin koira, vapautettiin saman tien ja palkka lensi ohjaajan taakse.

Hyvät naurutkin saatiin tuosta pallo palkasta. Kun ensimäisen kerran Nessa teki hienon pysähdyksen käsimerkillä heitin palkkapallon vahingossa suoraan päin sen näköä. "Teit aivan loistavan suorituksen, palkaksi siitä heitän sua pallolla suoraan feissiin!Jee!". Herkempi koira olisi voinut ottaa nokkiinsa (kirjaimellisesti) mutta tollo ei ollut moksiskaan, onneksi. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti