perjantai 2. toukokuuta 2014

Tokotossut ulkoilee 2/6

Viikko on hurahtanut kamalan nopeasti ja kesä senkun lähestyy!

Viime viikon torstaina ulkoilutimme Nessan kanssa taas tokotossuja ja aiheina tällä kertaa olivat nouto ja hyppy. Nouto on ollut meille aina kompastuskivi ja vaikea asia. Tämän kerroin ensimmäisenä myös Suskille, äänestäni paistoi ylenpalttinen negatiivisuus johon Suski tarttui välittömästi. Homma aloitettiin hetsaamalla Nessa hyvään viretilaan leikkimällä ja siitä aluksi vain kosketuksia noutokapulaan, jota pitelin kädessäni. Ja hienosti meni! Ensin palkattiin kaikki kiinnostus kapulaa kohtaa mutta nopeasti nostettiin kriteeriä, että vain suukosketus oli okei. Äkkiä hoksasi Nessa homman. Hyvästä suorituksesta Nessa sai palkaksi pallon, joka samalla piti vireyden kohdallaan. Lopuksi saatiinkin ihan kunnon puruotteita kapulaan mitä ei ole tapahtunut koskaan. Vau! On niin uskomattoman hienoa nähdä kuinka taitava kouluttaja osaa puuttua juuri niihin oikeisiin asioihin.

Hyppyä me ei oltukaan koskaan aikasemmin tehty. Laitettiin kosketusalusta hypyn toiselle puolelle ja Nessa perusasentoon toiselle. "Este" käsky, pieni ohjaus kädellä ja hops, koira oli toisella puolella ja seisoi kosketusalustan edessä. Mikä tyyppi! :)

Vielä loppuksi tuli kouluttajalta maininta minulle, että muista kotitreeneissäkin pitää nouto maailman siisteimpänä juttuna ja oma mieli positiivisena. Näin täytyy tehdä!


1 kommentti:

  1. Suski on ihan superkouluttaja! Sen lisäksi, että se osaa kouluttaa liikkeitä eteenpäin, saa se ohjaajalle aina loistovireen. Tykkään!

    VastaaPoista